Heb jij plannen om je vakantie door te brengen in Zuid Frankrijk, dan zijn er verschillende mogelijkheden waar je kunt verblijven. Je kunt kiezen voor een hotel, een appartement een camping of een vakantiehuis. Je bent echter nooit helemaal vrij om te doen en te laten wat je wilt. Er zijn nog altijd regels, waaraan je je dient te houden. Wil je helemaal vrij zijn dan huur je toch gewoon een vakantievilla?

Wat maakt een vakantiehuis zo aantrekkelijk?

Verblijf je in een hotel dan ben je hoe dan ook gebonden aan regels. Zo moet je tussen bepaalde tijden aanschuiven voor het ontbijt, anders heb je niets te eten. Datzelfde geldt voor de lunch en het diner. Ook kun je in je hotelkamer de muziek niet keihard aanzetten, want je bent niet de enige in het hotel, naast jou zijn er nog vele andere toeristen, die gebruik maken van dit onderkomen. In een hotel ben je dus niet vrij.

Ook in een appartement ben je dat niet helemaal. Alhoewel je daar de mogelijkheid hebt om zelf je ontbijt, lunch en diner klaar te maken. Echter de meeste appartementen zijn geschakeld, je hebt dus bijna altijd buren, waar je rekening mee moet houden.

Is de camping dan de ideale verblijfplaats voor je vakantie? Persoonlijk zeg ik nee, want op mindere dagen kan het behoorlijk koud zijn in je caravan. En dan heb ik nog niet gesproken over het behelpen. Voor mij is kamperen, zoiets als kramperen.

Nee, geef mij maar een vakantiehuis, daar kun je heerlijk met je gezin genieten van alle rust. Je hoeft met niemand rekening te houden dan met je gezin zelf en je kunt je ook niet storen aan het gedrag van anderen. Je kunt eten wanneer je wilt en je muziek hard aanzetten. Je bent helemaal vrij om te doen en te laten wat je maar wilt.  Een ideale manier om je vakantie door te brengen.

Verschillende soorten vakantiehuizen

Franse vakantiehuizen zijn helemaal ingesteld op de toerist. Er is dan ook een enorm groot aanbod aan huizen. Voor iedere portemonnee is er wel een vakantiehuis beschikbaar. Je kunt kiezen uit geschakelde woningen of juist voor een vrijstaande villa, met alles erop en eraan.

Er is bijna altijd een zwembad bij je vakantiehuis. Huur je een vakantiehuis in een complex dan moet je het zwembad delen met andere huurders. Maar huur je een vakantievilla, dan heb je het rijk alleen. Deze luxe vakantiewoningen zijn vrijstaand en liggen vaak in een rustige omgeving.

Vakantiehuizen voor het hele gezin

In Zuid Frankrijk maakt het niet uit of je een groot of klein gezin hebt, met kleine kinderen of juist met pubers of dat je je hond wilt meenemen. Het kan allemaal. Er zijn vakantiehuizen in Frankrijk te huur voor elke gezinssamenstelling.

Het voordeel van een vakantievilla is de enorme vrijheid en rust, die je hebt. Je kinderen kunnen heerlijk in het zwembad dollen, terwijl jij op het terras geniet van een boek en een wijntje.

Waar naar toe?

Misschien vraag jij je wel af waar je dan eigenlijk naar toe moet gaan in Zuid Frankrijk. Er zijn veel verschillende mogelijkheden. Vakantiehuizen aan de Côte d’Azur en de Provence zijn ideaal als je van zon, strand en water (sport) houdt. Ook kun je in deze omgeving heerlijk golfen, want Frankrijk is het land van Golf.

In plaatsen zoals Sainte Maxime, Les Issambres en Saint Tropez kun je genieten van allerlei vormen van watersport, maar je kunt ook heerlijk op het strand liggen bakken in de Franse zon. Tussendoor kun je lunchen in één van de vele strandtenten, die je overal langs het strand kunt vinden.

De Côte d’Azur heeft nog veel meer te bieden dan alleen maar strand. Binnen een mum van tijd zit je in de stad Cannes, Nice of Monte Carlo. Maar ook kleinere plaatsen zoals Grimaud, Fréjus of Cotignac zijn leuke plaatsjes met een geschiedenis.

Tips voor het (online) huren van een vakantiehuis

Ben je helemaal enthousiast geworden, dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk je vakantie boeken. Maar waar moet je op letten als je online huurt?

Verfijn altijd je zoekopdracht naar de ideale vakantiewoning

Je weet dat je naar Zuid Frankrijk wilt, dan is de volgende stap die je gaat maken, die van het verfijnen van je zoekopdracht. Stel jezelf de vraag naar wat voor soort vakantiewoning je op zoek bent. Wil je een vakantiehuisje op een vakantiepark of moet je huis juist aan de kust liggen? Ben je een ondernemend type, dat graag er op uit trekt of wil je liever van je rust genieten in en om je vakantiewoning?

Stel een maximale huurprijs vast

Als je alleen op accommodatie zoekt, dan krijg je echt een mega aanbod aan vakantiewoningen met de meest uiteenlopende prijzen. Je zult veel sneller een passende vakantiewoning gevonden hebben als je een maximale huurprijs intoetst. Denk er dus goed over na wat je aan huurprijs voor een vakantiehuis wilt uitgeven.

Ruimschoots op tijd boeken

Een last minute boeken is altijd aantrekkelijk, maar het aanbod van vakantiewoningen is dan wel een stuk beperkter. Daarom kun je beter een maand of drie van tevoren als je vakantiehuis boeken, zeker als je allerlei wensen hebt omtrent je accommodatie. De kans is  groot dat je dan de woning tot je beschikking hebt waarnaar je voorkeur uitgaat.

Een goede oriëntatie is belangrijk

Online luxe vakantiehuizen in Zuid Frankrijk boeken is heel gemakkelijk. Het aanbod aan vakantiewoningen is groot en daarom is het belangrijk om verschillende woningen met elkaar te vergelijken. Boek nooit het eerste beste huis dat aan je wensen voldoet. Maar kijk nog even verder. Misschien kom je wel iets tegen dat je nog aantrekkelijker vindt.